Dóna’ns l’@

Ha nascut la campanya Dóna’ns l’@ 

  • L’objectiu és conscienciar els lleidatans de la importància d’aquest gest senzill, solidari, sostenible i que genera llocs de treball.
  • La iniciativa preveu recollir roba a domicili i instal·lar contenidors en diferents entitats i clubs de la província que vulguin col·laborar.

Sota el lema ‘La teva roba dóna per molt’, “Dóna’ns l’@” és una campanya dissenyada i posada en marxa per la Fundació Jaume Rubió i Rubió mitjançant Troballes Empresa Inserció i que Càritas Diocesana de Lleida donar suport aquesta iniciativa.

La recollida de roba és una acció habitual dins l’activitat de Troballes a través dels contenidors de ‘Roba Amiga’ i també a la seva mateixa seu i en botigues. No obstant això, amb aquesta nova campanya es vol donar un pas endavant amb el repte de recollir més roba i de conscienciar els lleidatans de la importància d’aquest gest senzill, solidari, sostenible i que genera llocs de treball.

• Et recollim la roba a casa, no tens excuses
D’una banda, es reforça el projecte de recollida personalitzada a casa, facilitant així la donació de roba, ja que aquesta acció a domicili es farà a demanda i en el dia i hora que diguin totes aquelles persones interessades. El servei és gratuït i es podrà tramitar via telefònica (900 102 042) o mitjançant el correu electrònic (donanslaroba@troballes.org).

• Contenidor itinerant per diferents entitats de Lleida
D’altra banda, i amb la mateixa finalitat, s’ha creat un contenidor itinerant que durant tot l’any visitarà les seus de diferents entitats, clubs esportius i associacions, entre d’altres institucions que es vulguin adherir al projecte solidari.
Per la seva part, els contenidors fixes seguiran actius. Actualment disposem de 205 contenidors de recollida a la província de Lleida (1.400 a tot Catalunya) i treballem en 90 municipis lleidatans (300 en tot el Principat).

• Web de campanya
Totes aquestes accions de la campanya, les notícies, i les entitats que col•laboraran en ella tindran el seu espai en el lloc web creat http://www.fundaciojaumerubioirubio.cat/donanslaroba/  (Inclou el vídeo promocional de la campanya).

  • Vessants del projecte

Aquest procés abasta diferents vessants: és solidari, és sostenible, crea llocs de treball i és fàcil. La solidaritat es basa en que promou el desenvolupament integral de les persones, especialment de les més pobres i excloses, per a la seva reinserció laboral.

 Des de la Fundació Jaume Rubió i Rubió amb la seva botiga social i a través dels treballadors socials del projecte d’acollida de Càritas Diocesana de Lleida i dels treballadors socials dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida es dóna roba diàriament a molts lleidatans que la necessiten, i de fet l’any passat es van repartir gratuïtament 13.005 peces a 1.480 persones, a més de participar en polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

  • Es creen llocs de treball, un objectiu vital

Un altre apartat clau és la creació de llocs de treball. Amb la roba que es rep, es generen oportunitats d’inserció sociolaboral, ja que, en col·laboració amb els serveis socials, les administracions i entitats, es creen llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social. A més, col·laboren amb empreses lleidatanes per tal de fomentar la responsabilitat social empresarial, es faciliten llocs per realitzar pràctiques laborals i es generen places per dur a terme treballs en bé de la comunitat.

Actualització informacions campanya:

http://www.fundaciojaumerubioirubio.cat/donanslaroba/

 

Triptic P2Triptic P1

Triptic P3