Presentació de la Memòria «Fundació Jaume Rubió i Rubió» i «Troballes» 2015

La Fundació Jaume Rubió i Rubió, a través de l’empresa de reinserció Troballes, contractarà a cinc persones amb risc de vulnerabilitat, en un projecte pioner a l’Estat Espanyol que està impulsant Càritas Diocesana de Lleida. La iniciativa va destinada a persones amb un elevat risc de vulnerabilitat i permetrà contractà a cinc persones que tenen dificultats per trobar feina, segons ha explicat el director de la Fundació Rubió i Rubió i de Càritas.

La Fundació Jaume Rubió i Rubió, empresa de reinserció de Càritas, ha presentat avui la seva memòria corresponent a l’any 2015. Aquest any la Fundació, a través de l’empresa de reinserció Troballes, ha contractat 20 persones en contractes de reinserció social, en 12 llocs de treball. El gerent de Troballes, Josep Fernández, ha explicat que aquest any hem recollit menys quilos de roba «però és per una bona notícia perquè els bisbats de Barbastre-Montsó i Urgell que abans col·laboraven amb nosaltres ara ja tenen el seu propi sistema de recollida de roba».DSC_3759

Fernández destaca l’inici de la campanya de recollida de roba ‘Dóna’ns l’@’ que va definir com «un gest solidari i sostenible». L’any passat l’entitat va repartir roba a 1.269 famílies, es van recollir 645.917 quilos i s’han venut 102.317 peces de roba a les botigues de l’entitat. A més, Troballes ha batut el record d’hores de contractes d’inclusió amb 17.248 hores i ha atès a 484 persones en el servei d’acollida laboral.

Per la seva banda, el director de Càritas Ramon Baró, ha destacat que el 2015 ha sigut un any d’un esforç considerable després d’un any dolent, el 2014. «El 2015 hem estabilitzat la situació, hem augmentat un 6% els ingressos i hem reduït un 2% les despeses». Baró va destacar que «ens preocupen aquelles persones amb menys capacitació que tenen més dificultats per incorporar-se al mercat laboral». De fet va destacar que en el futur treballarem amb persones més vulnerables. «Les polítiques públiques s’estan oblida’n d’ells i ens preocupa que es formi una bossa de pobresa cronificada», ha explicat Baró.

DSC_3754Ramon Baró també va destacar la posada en marxa del premi Jaume Rubió i Rubió destinat a treballs de Final de Grau que vol promoure l’estudi i la sensibilització vers les realitats del món del treball que s’entregarà a finals d’any.
Per la seva banda, el vicepresident de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, Albert Puchol, ha destacat que «la crisi s’ha quedat entre nosaltres». «La recuperació és un engany, els rics són més rics i els pobres més pobres», ha afegit.
Trobareu la memòria de la Fundació Jaume Rubió i Rubió a la pàgina «Memòria anual».