Recursos

Troballes inaugura a Pardinyes la seva cinquena botiga de segona mà a Lleida

Escrit per:

El dijous 26 d’octubre Troballes va inaugurar una nova botiga de roba de segona mà a la ciutat de Lleida, situada al barri de Pardinyes, al Carrer Baró de Maials, número 18.
Serà la cinquena botiga de roba de segona mà de Troballes a la diocesis de Lleida. Troballes és l’empresa d’inserció de la Fundació Rubió i Rubió que gestiona el programa d’ocupació de Càritas Diocesana de Lleida.
Aquesta nova botiga, ja incorpora el nom de MODA RE, la marca, que a partir d’ara, es farà servir en totes les botigues que Càritas té arreu de l’Estat espanyol.
L’any passat les botigues de roba de segona mà de Troballes van vendre 100.000 peces de roba el que representa un augment del 10% respecte a l’any anterior. A la vegada, les botigues de roba de segona mà han permès fer 16 contractes d’inserció. Troballes té en l’actualitat cinc botigues de roba de segona mà i una botiga de comerç just i d’economia social.
Comprant a les botigues MODA RE, els nostres clients promouen l’economia solidària, generen ocupació social, donen un destí ètic a cada peça de roba, fomenten el consum responsable, respecten el medi ambient i ajuden a qui més ho necessita. Tot sota una gestió transparent. No és el mateix fer negoci amb la roba de segona ma que fer justícia social.
La inaguració va tenir lloc el dimecres 26 d’octubre a les 19.00 hores al número 18 del carrer Baró de Maials. Amb l’assistencia del Sr. Bisbe de Lleida i autoritats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WhatsApp Image 2017-10-27 at 10.09.54 WhatsApp Image 2017-10-27 at 10.10.03

CAMPANYA EUROPEA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS.

Escrit per:

Troballes E.I. SLU, del dia 18 AL 26 DE NOVEMBRE 2017 començar la campanya Europea de reducció de Residus, per aquest motiu en les botigues portarà a terme tres campanyes que està realitzant durant aquests últims anys. Millor que llançar, ¡Que canvi de mà!, Reutilitza més. Llança menys i contra el canvi climàtic, jo reutilitzo, i tu?.
Amb les nostres botigues reafirmem aquestes idees, la roba que recuperem pot canviar de mà, a reutilitzar llancem menys objectes i estalviem CO2 i reutilitzant estem ajudant a que el calenta ment de la natura no sigui tant ràpid.
Per tant durant aquesta setmana podeu fer-vos conscients i participa en aquestes campanyes, ja que sigui donant roba i altres objectes per què altres persones puguin utilitzar-lo, ja sigui comprant objectes de segona mà per reutilitzar i estalviar.
AH! Recorda que també darrere de tota aquesta campanya també hi ha l’ajut que estem realitzant a persones que no tenen recursos econòmics o no tenen les suficients competències laborals per inserir-se en el mercat laboral ordinari.
Participa!

IMG_20171121_123353[1] IMG_20171121_123413[1]

Campanya per el treball digne

Escrit per:

Les organitzacions que donen recolzament a la iniciativa de l’Església per el Treball Digne, constaten que el treball digne, que forma part dels Objectius del Desenvolupament Sostenible, un element imprescindible per la justicia social i la cohesió de tota la humanitat.

Per aquest motiu la Fundació Jaume Rubió, Càritas Diocesana de Lleida, Justicia i Pau, Acció Catòlica Obrera (ACO) i la Delegació de Pastoral Obrera de Lleida han organitzat el dia 6 d’octubre 2017 una taula rodona amb el titol “Garantir els drets dels treballadors i treballadores”.

Esteu invitats i a més feu correr
écartell treball decent lleida 2017s

Inauguració de la botiga d’economia social i solidària

Escrit per:

T’esperem a _fil_per_randa_ carrer Dr Fleming, 19, el proper dia 15 de Setembre a les 19 hores,

Invitacio3

 

 

 

Curso básico de Costura – HILOS PARA LA INSERCIÓN

Escrit per:

TRÍPTIC CURS COSTURA1

 

Curs de Formació Ocupacional – Taller de costura 2017:

HILOS PARA LA INSERCIÓN

Continua llegint →

Primer de Maig 2017

Escrit per:

image

Desfilada 2017 de roba recuperada per Troballes

Escrit per:

T’esperem el 28 d’abril a les 19:30

al Centre Cìvic de Balàfia a Lleida
image

Escrit per:

Feliç Nadal 2016

Solidança-Roba amiga convidada a la BCN Ethical Fashion Fest

Escrit per:

Solidança-Roba amiga convidada a la BCN Ethical Fashion Fest com a ponent per explicar els beneficis socials del reciclatge de la Roba.

El passat Dijous 3 de novembre va tenir lloc en el marc de la BEFF la Xerrada titulada: “Beneficis socials de la gestió de la Roba de segona mà” a càrrec de Nati Yesares(Solidança)

Solidança-Roba Amiga

Es va aprofitar per explicar el balanç de persones inserides gràcies a la feina de Solidança que ha anat creixent any rere any des del 2009 arribant a un 65 % d’èxit d’inserció laboral durant el 2015 gràcies a la recollida de la Roba.

Xerrada informativa 14 d’Octubre

Escrit per:

xerrada octubre 2016

Xocolatada solidària

Escrit per:

Dissabte dia 8 d’octubre  a les 18:00 h  l’establiment  Plus Fresc organitza una xocolatada solidària, els diners que es recaptin van destinats a cobrir les necessitats dels infants que atenen les Càritas Diocesanes de les terres de Lleida

“Si vols ajudar als nens i nenes de Lleida que no tenen recursos per poder estudiar, pots participar en aquesta xocolatada, anima’t, vine amb els teus fills i nets”2016_09_xocolatada_facebook

7 Octubre, “Jornada de portes obertes”

Escrit per:

Jornada portes obertes

Xerrada Col·loqui 4 d’octubre

Escrit per:

xerrada colloqui

Presentació de la Memòria “Fundació Jaume Rubió i Rubió” i “Troballes” 2015

Escrit per:

La Fundació Jaume Rubió i Rubió, a través de l’empresa de reinserció Troballes, contractarà a cinc persones amb risc de vulnerabilitat, en un projecte pioner a l’Estat Espanyol que està impulsant Càritas Diocesana de Lleida. La iniciativa va destinada a persones amb un elevat risc de vulnerabilitat i permetrà contractà a cinc persones que tenen dificultats per trobar feina, segons ha explicat el director de la Fundació Rubió i Rubió i de Càritas.

La Fundació Jaume Rubió i Rubió, empresa de reinserció de Càritas, ha presentat avui la seva memòria corresponent a l’any 2015. Aquest any la Fundació, a través de l’empresa de reinserció Troballes, ha contractat 20 persones en contractes de reinserció social, en 12 llocs de treball. El gerent de Troballes, Josep Fernández, ha explicat que aquest any hem recollit menys quilos de roba “però és per una bona notícia perquè els bisbats de Barbastre-Montsó i Urgell que abans col·laboraven amb nosaltres ara ja tenen el seu propi sistema de recollida de roba”.DSC_3759

Fernández destaca l’inici de la campanya de recollida de roba ‘Dóna’ns l’@’ que va definir com “un gest solidari i sostenible”. L’any passat l’entitat va repartir roba a 1.269 famílies, es van recollir 645.917 quilos i s’han venut 102.317 peces de roba a les botigues de l’entitat. A més, Troballes ha batut el record d’hores de contractes d’inclusió amb 17.248 hores i ha atès a 484 persones en el servei d’acollida laboral.

Per la seva banda, el director de Càritas Ramon Baró, ha destacat que el 2015 ha sigut un any d’un esforç considerable després d’un any dolent, el 2014. “El 2015 hem estabilitzat la situació, hem augmentat un 6% els ingressos i hem reduït un 2% les despeses”. Baró va destacar que “ens preocupen aquelles persones amb menys capacitació que tenen més dificultats per incorporar-se al mercat laboral”. De fet va destacar que en el futur treballarem amb persones més vulnerables. “Les polítiques públiques s’estan oblida’n d’ells i ens preocupa que es formi una bossa de pobresa cronificada”, ha explicat Baró.

DSC_3754Ramon Baró també va destacar la posada en marxa del premi Jaume Rubió i Rubió destinat a treballs de Final de Grau que vol promoure l’estudi i la sensibilització vers les realitats del món del treball que s’entregarà a finals d’any.
Per la seva banda, el vicepresident de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, Albert Puchol, ha destacat que “la crisi s’ha quedat entre nosaltres”. “La recuperació és un engany, els rics són més rics i els pobres més pobres”, ha afegit.
Trobareu la memòria de la Fundació Jaume Rubió i Rubió a la pàgina “Memòria anual”.

Desfilada 2016

Escrit per:

TROBALLES DESFILADA 2016 INVITACIÓ MAIL

Desfilada 2016

Escrit per:

TROBALLES DESFILADA 2016 CARTELL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tertúlies a “fil per randa”

Escrit per:

13010769_1080855311934596_3166618288653399478_n

 

 

 

13001328_1080855205267940_7340027676640844874_n

Felicitem-nos !!! Troballes ja te deu anys de vida

Escrit per:

Aquest 2016 es compleixen 10 anys de la posada en funcionament de Troballes-Empresa d’Inserció, SLU.

Des de Càritas Diocesana de Lleida i coneixent les precàries situacions sociolaborals  que afectaven a diferents col·lectius,  va decidir posar al servei de les persones en risc d’exclusió social una eina que afavorís la seva reinserció a traves de la formació personal, laboral, i aquest va ser el projecte Troballes que  promou la Fundació Jaume Rubió i Rubió de Càritas Diocesana de Lleida .

En aquests 10 anys Troballes-Empresa d’Inserció, SLU, ha passat de “projecte” a ser una realitat a mes comptant amb el suport tant de la ciutadania de Lleida ciutat i comarques com de les institucions eclesials, locals, comarcals i autonòmica, en aquests 10 anys hem endegat diferents programes d’acció i copsat la sacsejada social de l’anomenada “crisi” econòmica que ha augmentat la quantitat de persones necessitades d’un lloc de treball i aquest procés ha servit també per refermar la necessitat de seguir treballant per tal d’assolir els objectius que van promoure fa 10 anys la necessitat de crear la nostra entitat Troballes-Empresa d’Inserció, SLU.

Anirem informant de les novetats que es produeixin durant l’any d’aniversari.

Logo 10 anys

 

Conveni de col·laboració amb el Grup empresarial Voltes de Termens

Escrit per:

 

TrobmansVoltes

Avui hem signat un conveni de col·laboració amb Grup Voltes de Termens, l’àmbit d’actuació de Voltes se centra en la construcció, manteniment i millora  d’infraestructures  agrícoles, viaries, ferroviàries, hidràuliques, urbanitzacions i equipaments,  edificacions, obra pública i privada.
Estem contents amb aquest conveni que ens permet obrir portes de treball per als nostres participants tant del Servei d’Acolliment Parroquial d’Inserció Sociolaboral(SAPILA) com pels que realitzen el seu treball a Troballes E.I.

Moltes gràcies Grup Voltes per aquest conveni.

P4080067

 

“La campanya ‘Dóna’ns l’@’ arriba als Autobusos de Lleida”

Escrit per:

La campanya ‘Dóna’ns l’@’ ha signat un acord amb Autobusos de Lleida per tal de donar a conèixer la iniciativa entre els usuaris.

P3170004

Continua llegint →