Recursos

Creació fons de solidaritat

Posted by:

La societat civil lleidatana impulsa un fons solidari per a la

inclusió de persones en risc social

Data de publicació: 2/5/2013

La xarxa d’entitats cristianes d’acció caritativa, la Fundació Jaume Rubió i el sector empresarial lleidatà creen un espai de trobada i de contacte permanent per vetllar per la inclusió social

BENESTAR SOCIAL I OCUPACIÓ

La xarxa d’entitats cristianes d’acció caritativa i social, la Fundació Jaume Rubió i el sector empresarial lleidatàCOELL, Cambra de Comerç, FECOM, PIMEC, FEMEL-Federació d’Hostalerias’han unit per crear un espai de trobada que vetlli per la inclusió de les persones en situació de risc social a Lleida. Per aquest motiu s’ha impulsat la creació d’un fons solidari per a la inclusió que, sota la proposta “100 contractes solidaris en empreses socialment responsables”, permetrà que les empreses desenvolupin la seva responsabilitat social empresarial mitjançant la contractació de persones ateses des de la xarxa, principalment joves, aturats de llarga durada i altres col·lectius vulnerables.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb els representants de les diverses institucions públiques, universitat i sindicats, han recolzat la iniciativa, que preveu impulsar un marc de contacte permanent entre el món empresarial i la xarxa d’entitats cristianes d’acció caritativa i social a Lleida i aportar, d’aquesta manera, reflexió i propostes del teixit social de la ciutat sobre la situació socioeconòmica.

La proposta 100 contractes solidaris en empreses socialment responsables té l’objectiu, d’una banda, de desenvolupar la responsabilitat social empresarial i, de l’altra, de donar la possibilitat a les persones de tenir una primera ocupació o treballar després de força temps sense fer-ho. Les empreses gestionaran el valor econòmic que aporten al Fons Solidari i, al mateix temps, rebran un rendiment laboral. Els destinataris del Fons Social, però, en seran els grans beneficiaris. La proposta està oberta a totes les organitzacions empresarials de Lleida i també a les empreses individuals.

L’acte ha finalitzat amb la signatura d’una manifest conjunt per denunciar els alts índex d’atur, especialment entre els joves i els aturats de llarga durada, i per reivindicar que les administracions públiques portin a terme polítiques per reactivar l’economia productiva.

Les 15 entitats que formen la Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Caritativa i Social són Arrels-Sant Ignasi, Càritas-Fundació Jaume Rubió i Rubió, Centre d’Orientació Familiar (COF), CIJCA, Comunitat Marista, Comunitat Salesiana, Esclat Santa Tereseta, Llar Mare Esperança, Mans Unides, Obra Mercedària, Pastoral de Migracions, Pa de Sant Antoni, Projecte Solidari Mare Fèlix de la Parròquia de Sant Martí, Centre Assistencial Sant Joan de Déu i voluntariat Vicencià.

Comentaris tancats.