Recursos

Troballes present a Irun en la II Fira Inserciona

Posted by:

Unes 200 empreses d’inserció, entre elles Troballes, van participar el dijous 31 de Gener i el divendres 1 de Febrer en la II Fira d’empreses d’inserció Inserciona, que s’ha celebrat aquest any en el recinte firal Ficoba d’Irun (Guipúscoa).

Aquesta cita empresarial Inserciona que se celebra bianualment i està organitzada per la Federació d’Associacions Empresarials d’empreses d’Inserció (FAEDEI) i en aquesta ocasió amb la participació de l’Associació de les Empreses d’Inserció del País Basc (GIZATEA) i el Servei Basc d’Ocupació (LANBIDE).

La fira ha estat inaugurada pel director d’Economia Social,RSC i Autònoms del Ministeri d’Ocupació,Miguel Ángel García; la directora general per a la Família i Infància del Ministeri de Sanitat, Salomé  Adroher; el director general de  Lanbide, Adolfo Alustiza; el director de l’Àrea d’Integració Social de Fundació La Caixa, Marc Simó; l’alcalde d’Irun, José Antonio Santano; la presidenta de la Federació de l’Associació de les Empreses d’Inserció (FAEDEI), Nieves Ramos, i el president de l’Associació de les Empreses d’Inserció del País Basc (GIZATEA), Jon Igartua.

En el curs d’aquesta Fira s’han lliurat els premis i certificats ERI que distingeixen a aquelles empreses privades o administracions públiques que són socialment responsables amb la inserció. El director de Lanbide ha destacat la importància d’aquest sector «en la lluita contra la vulnerabilitat i ha descrit a les empreses d’inserció com el millor exemple d’una economia que està al servei de les persones».

En aquesta fira es va presentar un estudi informant com el sector de les empreses d’inserció ha resistit a la crisi durant 2012, facturant 83 milions d’euros i mantenint mes de 4.500 llocs de treball.

Troballes ha estat present amb un estand en el Sector del Tèxtil, des d’aquest punt hem pogut donar  força informació sobre aquesta reeixida activitat de reinserció sociolaboral  promoguda per la Fundació Jaume Rubió i Rubió i recolzada per Càritas Diocesana de Lleida.

Un altra de les fites aconseguides en la  II fira Inserciona ha estar el presentar, com a novetat important,els primers segells ERI, que son un esquema de certificació que distingeix a aquelles empreses que són responsables socialment amb la inserció a través de la contractació de productes i serveis amb empreses d’inserció i així realitzar conjuntament el trànsit d’els qui han completat ja amb èxit el seu procés d’inserció sociolaboral en les empreses. La fira ha estat clausurada aquest divendres pel conseller basc d’Ocupació i Polítiques Socials, Juan María Aburto.

Comentaris tancats.