Recursos

Arxiu de mayo, 2013


Presentada la Memòria 2012 de Càritas Diocesana de Lleida

Escrit per:

El dimecres 29 ha estat presentada en roda de premsa, a la Biblioteca de Càritas Lleida, la Memòria d’activitats de les Càritas Diocesanes de Lleida, Solsona, i  l’Urgell .

Continua llegint →

Solidaritat a l’Aplec del Caragol, «Polseres solidàries».

Escrit per:

Per ampliar cliqueu sobre la imatge.

El precio social de la ropa

Escrit per:

La tragedia de la fábrica textil de Bangladesh reabre el debate de la responsabilidad de las marcas

El país es tan atractivo porque tiene el sueldo mínimo más bajo del mundo: 29 euros al mes

Continua llegint →

Creació fons de solidaritat

Escrit per:

La societat civil lleidatana impulsa un fons solidari per a la

inclusió de persones en risc social

Data de publicació: 2/5/2013

La xarxa d’entitats cristianes d’acció caritativa, la Fundació Jaume Rubió i el sector empresarial lleidatà creen un espai de trobada i de contacte permanent per vetllar per la inclusió social

Continua llegint →

Presentació de la memòria de Troballes Empresa d’Inserció i de la FJRR 2012 (Programa d’ocupació i inserció socio-laboral de Càritas Diocesana de Lleida)

Escrit per:

El dimarts dia 30 es va presentar en roda de premsa als mitjans de comunicació la Memòria d’activitats de Troballes empresa d’inserció i de la Fundació Jaume Rubió i Rubió durant l’any 2012, l’acte va tenir lloc a la Biblioteca de Càritas Diocesana de Lleida (Pl. Sant Josep,2) en representació d’aquestes entitats van intervenir els senyors,

Continua llegint →

La presentació de la Memòria 2012 de Troballes a la web del Bisbat

Escrit per:

30/04/2013

Troballes realitza 18 contractes laborals durant el 2012

El perfil d’usuari que atén Troballes és per igual immigrant i nadiu Troballes, l’empresa d’inserció sociolaboral promoguda per Càritas Diocesana de Lleida a través de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, ha donat feina a 18 persones en risc d’exclusió social en aquest darrer any, segons la memòria que l’associació ha donat a conèixer aquest matí als mitjans de comunicació.

Continua llegint →

Campaña de la Renta 2012, Cáritas pone en marcha la campaña “Un gesto multiplica la ayuda”

Escrit per:

Campaña informativa sobre la Asignación Tributaria 2012

Con motivo de la Campaña de la Renta 2012, Cáritas pone en marcha la campaña “Un gesto multiplica la ayuda”.  La campaña informa sobre la posibilidad de marcar conjuntamente las casillas “Iglesia Católica” y “Fines Sociales” en tu declaración de la Renta.

De este modo, estarás destinando un 0,7 % de tu cuota íntegra a “La Iglesia Católica” y, además, un 0,7 % a “Fines Sociales”. Si tu declaración es «a devolver» no se restará ningún porcentaje de esa cantidad y si es «a pagar» no te supondrá ningún incremento.

Cinco preguntas básicas sobre la asignación fiscal a través del 0,7% del IRPF

  • ¿Por qué es bueno marcar la casilla “Iglesia Católica”?
  • Porque así puedes destinar un porcentaje de tus impuestos a colaborar con las necesidades de la Iglesia Católica.
  • ¿Por qué ayuda marcar la casilla “Fines Sociales”?
  • Porque de este modo un porcentaje de tus impuestos se destina a proyectos sociales en nuestro entorno y en los países más desfavorecidos.
  • ¿Puedo marcar las dos casillas de forma simultánea?
  • . Desde el año 2000 se pueden marcar las dos casillas conjuntamente. No son excluyentes.
  • ¿Me supone algún coste económico?
  • No. Al marcar las dos casillas estás indicando la finalidad del 1,4 % de los impuestos que ya te han sido retenidos. Si tu declaración es «a devolver» no se restará ningún porcentaje de esa cantidad y si es «a pagar» no te supondrá ningún incremento.

¿Y si no marco ninguna casilla?

  • Hacienda percibirá el importe correspondiente

Èxit de «Oh ! una joia de passarel·la !»

Escrit per:

El passat día 27 va tindre lloc la desfilada «oh! una joia de passarel·la!» que va estar organitzada per Troballes i Roba Amiga dintre de la 7a fira de Formació i Treball de Lleida, l’acte va estar  presentat pel conegut periodista de Lleida Televisió, Oscar Fernandez que va donar pas al Director de Càritas Diocesana de Lleida senyor Ramón Baró que dirigint-se  als  alumnes  va dir lis que amb esforç, il·lusió i honradesa és pot arribar molt  lluny, després va ser el  senyor Josep Presseguer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Lleida qui va parlar dient que estava molt il·lusionat amb aquest acte, que és una fira molt important per al creixement i futur de la ciutat, el final dels parlaments va anar a cárrec del senyor Miquel Ángel Cullerés director del Departament dEnsenyament de Lleida que va valorar molt positivament la xarxa i la valua dels alumnes en una acte multidisplinar com aquest.

Agraim a tots els alumnes, als professors dels instituts, als diferents centres i institucions que han col·laborat i donat suport a aquesta presentació pública tan reexida, que ha servit per visualitzar el que es pot aconseguir amb la solidaritat de tots els que ens faciliten la seva roba usada per a que es pugui reutilitzar dignament.

A la web de la Paeria de Lleida i al seu servei de notícies han fet esment d’aquesta desfilada de moda amb la següent nota:

«Una de les novetats d’enguany de la Fira de Formació Professional i Treball de Lleida ha estat la desfilada de moda amb roba recuperada que ha organitzat l’Associació Troballes, una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de sis famílies professionals presents al saló. Concretament han participat el col·legi Episcopal (disseny gràfic), l’Escola de Models Magda Simó (models), l’Institut Torre Vicens, (perruqueria i estètica decorativa), l’IES Caparrella (imatge i so), l’Institut de Mollerussa (ornamentació floral), l’Escola de Treball (electricitat i electrònica) i l’Escola d’Hoteleria i Turisme (refrigeri posterior a la desfilada).
La iniciativa, que ha tingut molt bona acollida i nombrós públic, ha permès combinar els vessants formatiu, lúdic i solidari, ja que els representants de cada disciplina han hagut de preparar la part de la desfilada vinculada a les seves competències, sent un al·licient extra per als visitants del saló. A més, ha donat suport a un programa d’integració laboral i a sensibilitzar la societat sobre aquesta tasca solidària. Enhorabona als organitzadors i gràcies a totes les persones i entitats que fent xarxa treballen a la nostra ciutat per la solidaritat.»

Reportatge fotogràfic de «oh és una joia de pasarel·la«

Continua llegint →