Recursos

Arxiu de marzo, 2013


Escrit per:

Jesús ha ressuscitat !

Troballes a estat a la XV Fira Natura (2013)

Escrit per:

Troballes ha estat present en la XV Fira Natura (2013) que a tingut lloc al Pavelló 4 del recinte firal dels Camps Elisis de la nostra ciutat els dies  8 a 10 de Març.

Continua llegint →

Carta de comiat i agraïment de Manuel Diaz (Manolo) a tota la gent de Troballes

Escrit per:

Hem rebut una carta de comiat i agraïment que Manuel Díaz (Manolo) ens fa arribar a tots els que estem amb Troballes, usuaris, voluntàries/ris i treballadores/ors

Benvolguts/des,

Us faig arribar aquestes línies amb motiu del meu trasllat de lloc de treball.

Vull donar-vos les gràcies per tot el recolzament rebut de part vostra durant aquests 10 anys llargs que he estat al capdavant de Troballes, des de la seva creació fins el dia d’avui, en que, amb el vostre ajut, ha adquirit carta d’identitat en el àmbit socio-laboral.

Segur, que sense l’aportació de totes i tots vosaltres això no hagués estat possible, per tant de tot cor us manifesto el meu agraïment ben sincer.

Ara, l’equip directiu de l’Associació Troballes, ha decidit que l’empresa Troballes passi a dependre de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, ja que aquesta és una eina de Càritas Diocesana de Lleida per lluitar contra l’atur de les persones més necessitades del nostre territori.

La Fundació s’ha dividit en tres àrees: producció, acció social i administració.  Aquesta organització respon a l’objectiu de compartir molt més i sumar sinergies en alguns camps per tal de no augmentar la despesa.

Conseqüentment, els responsables de la nova organització són: El Sr. Josep Fernández  Puigpelat com a director de la Fundació i a més a més l’administrador de la part productiva, per tant el nou gerent de l’empresa Troballes, el Sr. Josep A. de la Fuente, administrador i un servidor passo a ser el responsable de l’àrea d’acció social i del desenvolupament institucional de Fundació.

Aprofito l’avinentesa per facilitar-vos el meu nou correu electrònic, mitjançant el qual us podeu posar en contacte amb mi:  mdiaz@fundaciojaumerubioirubio.cat

Novament us dono les gràcies per haver compartit amb mi tot aquest temps de treball i servei.

Desitjo poder seguir comptant amb la vostra col·laboració per tal de fer realitat una Fundació que treballi per la inserció laboral de les persones amb més dificultats i/o amb risc d’exclusió social, creant llocs de treball.

Atentament,

Manolo Díaz

Coordinador Area Social

Fundació Jaume Rubió i Rubió

Contra la criminalització de la solidaritat

Escrit per:

Manifest de la Plataforma d’’Entitats Cristianes amb la Immigració

Des de la Plataforma creiem que aquest avantprojecte criminalitza la solidaritat i l’ajuda humanitària donat que aquestes persones immigrants són molt vulnerables. A més, els canvis introduïts en l’article 318 bis entren en contradicció amb l’article 195 del mateix Codi Penal, en el qual es fa explícita l’obligació de totes les persones d’ajudar qui es troba desemparat i en perill. Aquest article també és incoherent amb la Constitució espanyola i amb els Tractats Internacionals de Drets Humans que el nostre país ha signat per a garantir la protecció dels drets fonamentals de les persones.

La Plataforma d’’Entitats Cristianes amb la Immigració expressa la seva profunda preocupació perquè amb la proposta de reforma del Codi Penal i, concretament, amb els canvis en l’article 318 bis, s’estableix com a delicte ajudar persones immigrants que es troben en situació irregular. Aquest punt del Codi Penal parla de perseguir i castigar penalment els i les ciutadanes que ajudin persones d’altres països fora de la UE a entrar al país, ja sigui per quedar-s’’hi o per accedir a un altre estat membre. Continua llegint →