Recursos

Arxiu de julio, 2012


Imatges jornada signatura conveni Paeria – Càritas Diocesana de Lleida

Escrit per:

L’ alcalde de Lleida va afirmar ahir dia 25 de Juliol en la firma de la cessió d’un nou local a Cáritas per a Troballes, membre de la Cooperativa Roba Amiga, «en el Parc Tecnologic de Gardeny hi ha lloc per la solidaritat«, aquesta iniciativa de Càritas Diocesana de Lleida es en aquests moments de crisi econòmica una espurna d’esperança per a persones que a la nostra ciutat  estan en risc d’exclusió social.

Càrites Lleida podrà ampliar el seu projecte de recuperació de roba usada

Escrit per:

Càrites Lleida podrà ampliar el seu projecte de recuperació de roba usada amb un nou local a Gardeny

Actualitzat a les 16:00 h   25/07/2012
Lleida (ACN).- Càritas Diocesana de Lleida i la Paeria han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració pel qual l’Ajuntament cedeix a l’entitat un local de 736 metres quadrats situat a l’interior de l’edifici H-4 del Turó de Gardeny per tal que l’Associació Troballes pugui ampliar les instal·lacions que ocupa actualment, on desenvolupa el programa Roba Amiga. A Troballes recuperen, reciclen i reutilitzen la roba i altres objectes i els posen a la venda en les seves botigues. A més, promouen una actitud social de consum responsable i solidari. Així mateix, l’entitat gestiona el proveïment de roba personal i d’equipament per a la llar a famílies amb pocs recursos.

Paeria i Càritas signen un conveni per a la cessió d’un local al Turó de Gardeny

Escrit per:

Paeria i Càritas signen un conveni per a la cessió d’un local al Turó de Gardeny

Data de publicació: 25/7/2012
Aquest nou espai servirà perquè Troballes, que du a terme el programa Roba Amiga, pugui ampliar les seves instal·lacions
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el director de Càritas Diocesana de Lleida, Ramon Baró, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració pel qual la Paeria cedeix a l’entitat un local de 736 metres quadrats situat a l’interior de l’edifici H-4 (Edifici A8 o Caserna d’Infanteria) del Turó de Gardeny per tal que l’Associació Troballes pugui ampliar les instal·lacions que ocupa actualment, on desenvolupa el programa Roba Amiga.
El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat la gran tasca que fa l’Associació Troballes creant llocs de treball d’inserció sociolaboral mitjançant la correcta gestió del residu tèxtil fent un servei al conjunt de la societat amb menys recursos, que en els seus punts de venda pot trobar articles amb gran valor de mercat.
El director de Càritas Diocesana de Lleida, Ramon Baró, ha agraït l’ampliació del conveni marc que amb la cessió que ha fet l’Ajuntament de Lleida d’aquest nou espai a l’entitat, que contribuirà a poder ampliar activitats i millorar el reciclatge del textil familiar, així com potenciar l’exportació i tenir-ne més capacitat.
A Troballes recuperen, reciclen i reutilitzen la roba i altres objectes i els posen a la venda en les seves botigues. A més, promouen una actitud social de consum responsable i solidari. Així mateix, l’entitat gestiona el proveïment de roba personal i d’equipament per a la llar a famílies amb pocs recursos econòmics. A més, fan l’acompanyament i intermediació en la inserció laboral cap al mercat a través de personal especialitzat.
Les activitats econòmiques que desenvolupa són, principalment, les botigues de segona mà (roba, llibres i joguines), drap per a la indústria, recollida del tèxtil familiar, bugaderia industrial i recollida d’oli, entre altres. Durant l’any 2011 Troballes va fer 20 contracte d’inserció sociolaboral, 63 persones que fan treballs en benefici de la comunitat, 85 voluntaris i 184 persones que han estat fent tasques puntuals. Pel que fa al balanç de l’any passat, van recollir 710.067 quilos de roba, 679 serveis de bugaderia, van recuperar 61.220 peces de roba i 60.754 quilos de joguines juntament amb Aspros.
Troballes té actualment 24 punts de recollida a la ciutat de Lleida i tres més a Raimat, Sucs i Llívia. Així mateix, té 2 botigues on ven la roba de segona mà: una al carrer Alcalde Porqueres i una altra al carrer del Bisbe, així com una botiga social al carrer Sant Crist.
L’Ajuntament de Lleida i Càritas Diocesana van signar al juliol del 2004 un conveni marc de col·laboració, que va donar lloc a la posterior signatura d’un Pacte Addicional el mateix mes i any, en el qual es contemplava la col·laboració municipal en el projecte “Troballes”. En data 10 de desembre de 2007, es va signar un Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Inserció Sociolaboral Troballes per a la col·locació de contenidors per a la recollida de roba usada a la ciutat de Lleida.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el director de Càritas Diocesana de Lleida, Ramon Baró,
han signat una ampliació del conveni marc entre la Paeria i l’entitat

Arxiu de so de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros (6,6 MB)
Arxiu de so del director de Càritas Diocesana de Lleida, Ramon Baró (4,2 MB)

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat dels representants de Càritas Diocesana i Troballes, ha visitat les instal·lacions
A Troballes recuperen, reciclen i reutilitzen la roba i altres objectes
que després posen a la venda a les seves botigues, entre altres activitats

La Paeria amplía el local de Cáritas para el programa ‘Roba Amiga’

Escrit per:

La Paeria amplía el local de Cáritas para el programa ‘Roba Amiga’

Lleida – CRIS PORTA  2012-07-26
La Paeria y Cáritas firmaron ayer un convenio de colaboración por el cual el Ayuntamiento de Lleida cede a la entidad un local de 736 metros cuadrados situado en el interior del edificio H-4 del Turó de Gardeny. Este acuerdo tiene como objetivo que la Asociación Troballes disponga de una ampliación de las instalaciones que ocupa actualmente, destinadas al programa Roba Amiga.
El alcalde de Lleida, Àngel Ros, se mostró satisfecho porque “Gardeny dedica un espacio a la solidaridad” y también explicó que “en estos momentos tan graves económicamente, presumimos de una ciudad rica en términos sociales”.
Por otra parte, el presidente de Càritas Diocesana de Lleida, Ramón Baró, expuso su agradecimiento por el apoyo del Ayuntamiento de Lleida a la entidad solidaria y explicó que “poco a poco vamos mejorando las instalaciones y eso siempre es una buena noticia”. Además, Baró hizo referencia a las 700 toneladas de ropa que consiguieron el año pasado mediante los 150 contenedores, y esperan que este año se supere esa cifra.
La nueva ampliación se destinará a la acumulación del stock de ropa, por lo que Baró explicó que “inicialmente esta medida no creará ocupación” pero indirectamente el próximo año crearemos algún puesto de trabajo por el aumento del valor añadido de la ropa”.
La Asociación Troballes tiene como objetivos la creación de lugares de trabajo de inserción sociolaboral mediante la correcta gestión del residuo textil y se incluye dentro del programa Roma Amiga impulsado por la Fundación Un sol món, de Caixa Catalunya.

Troballes Llar a la premsa digital i impresa

Escrit per:

El CIJCA, Càritas, Arrels i Troballes impulsen l’empresa social “Troballes llar”

Dij, 19/07/2012, (Salesians) El Col·lectiu d’Iniciatives Juvenils contra l’Atur (CIJCA), juntament amb Càritas, la Fundació Arrels i l’Associació Troballes, que ja gestionava una empresa d’inserció, han posat en marxa l’empresa “Troballes Llar” a Lleida, que es dedicarà a oferir serveis a la llar i atenció a les persones. «Troballes Llar» ha estat promoguda per la Fundació Jaume Rubió i Rubió de Càritas Diocesana de Lleida.

Aquesta iniciativa és el resultat del treball conjunt d’aquestes entitats durant 3 anys en el marc del programa Dispositiu d’igualtats d’Oportunitats (DIDO), que ha permès formar a diversos grups en situació d’exclusió social i en diversos casos la seva contractació.

La formació ha anat a càrrec del CIJCA. Per CIJCA és un programa molt important pel que representa de possibilitat de crear llocs de treball pels joves i promoure l’esperit d’emprenedoria.

La finalitat del projecte és la d’una «llençadora» per donar oportunitats laborals a les persones excloses socialment, especialment als joves, i que després d’un temps d’aprenentatge puguin fer el pas a l’empresa convencional o es puguin establir de forma autònoma.

16 jun 2012 , Diari Segre (Castellano), R.RÍOS

Una apuesta por la inserción

La empresa de integración laboral de la Fundació Jaume Rubió se estrena con su primer contrato, la limpieza de un edificio de la plaza Sant Joan || Ya emplea a seis personas con pocos recursos

FUTURO El objetivo de esta nueva empresa de limpieza es ampliar sus servicios al cuidado de personas

❘ LLEIDA ❘ Troballes Llar, la empresa de limpieza creada recientemente por la Fundació Jaume Rubió i Rubió para la inserción laboral de personas con pocos recursos, ya empieza a funcionar. Esta misma semana ha conseguido su primer contrato de trabajo, la limpieza de un edificio de cinco plantas de la plaza Sant Joan que emplea a seis personas beneficiarias de alguna de estas entidades de ayuda. “Nos hemos iniciado con este cliente y este equipo de trabajadores, pero el objetivo es ir creciendo y crear tantos grupos como podamos”, explica Josep Fernández, director de la fundación, que ha creado la empresa a través de Càritas Lleida,Arrels-Sant Ignasi, Troballes y CIJCA. Desde el martes, los empleados de Troballes Llar están llevando a cabo una limpieza a fondo del inmueble para facilitar su rehabilitación, quitando escombros y animales muertos. “Hemos elegido este sector porque es un mercado que requiere mucha mano de obra y porque ofreceremos trabajadores de la limpieza ya regulados, obligatorio desde este año”, apunta Fernández. De hecho, los trabajadores han sido escogidos de entre las 25 personas que participado en cursos de formación para facilitar su inserción en el mercado laboral ofrecidos a través del dispositivo Dido, promovido por estas cuatro entidades leridanas.

Los seis miembros del primer equipo de trabajo de Troballes Llar

con su supervisora, ayer, en el edificio que están limpiando desde el martes.

16 jun 2012 , Diari Segre (Català), R.RÍOS

La Sra Eva Granados, diputada al Parlament de Catalunya visita Troballes

Escrit per:

Avui dimecres la Sra Eva Granados, diputada al Parlament de Catalunya pel PSC i portaveu socialista a la Comissió de Benestar, Família i Immigració ens ha visitat, interessant-se tant per la nostra associaciò d’inserciò sociolaboral com per coneixer d’aprop com Troballes endega solucions davant els reptes que la situació econòmica actual planteja a les empresses d’inserció per fer front a com la situació de crisi i les retallades estan afectant a les persones més vulnerables de la nostra societat.