Recursos

Arxiu de mayo, 2012


Ja som Entitat d’Utilitat Pública

Escrit per:

La nostra Associació  d’Inserció Sociolaboral Troballes ha estat declarada Entitat d’Utilitat Publica.

Aquesta declaració oficialitza i reconeix  el valor social de la nostra tasca, al temps que l’hi atorga un segell de qualitat als nostres serveis.

Segons l’aplicació de la llei vigent, a la que ens acollim a partir de la data de la resolució,  suposa també la possibilitat d’acollir-se a una sèrie de beneficis fiscals, tant per l’entitat Troballes com per als seus associats, col·laboradors i espònsors, cal recordar que les aportacions a associacions considerades d’utilitat pública fetes per persones físiques seran deduïbles en un 25% i les fetes per persones jurídiques en un 35% (amb els límits regulats per cada impost).
Ens fa especial il·lusió comunicar aquesta declaració, a tots i totes els qui des de fa temps col·laboreu i confieu en Troballes.

Desfilada de Moda de l’Institut Guindàvols per a Troballes

Escrit per:

La desfilada amb la mirada de Jesús Castillo, noticia extreta del seu bloc:

25 maig 2012 per jesuscastillocervello

Ahir al vespre la Suda va acollir una iniciativa magnífica, una desfilada de Moda amb roba recuperada. Es tracta de peces de vestir que van dissenyar les alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Patronatge de l’Institut Guindàvols. Aquests models es posaran a la venda a Troballes, entitat que fa una extraordinària obra social. Agrair a totes les persones que hi van assistir, felicitar i agrair a les hi han participat de manera activa i agrair de manera especial la col·laboració de l’Institut TorreVicens i de l’Escola de Models de Magda Simó.

Va ser una vetllada magnífica que va superar totes les expectatives.

La solidaritat ha de ser uns dels valors principals de l’Educació.

T’esperem el dijous a la Desfilada de moda amb roba recuperada

Escrit per:

Troballes ha organitzat amb  entitats de Formació i de la moda aquesta desfilada al Castell del Rei, al Turó de la Seu Vella.

L’acte serà dijous vinent dia 24 a les vuit del vespre. L’entrada és lliure.

(Noticia  publicada a la web del Bisbat de Lleida: http://www.bisbatlleida.org/noticia/21-05-2012/desfilada-de-moda-amb-roba-recuperada)

Desfilada Moda 2012

Escrit per:

Presentació de nous serveis i l’Anuari 2011 a «lleida televisió»

Escrit per:

La noticia a lleida televisió:

«Càritas Lleida donarà feina a sis treballadores de la llar amb un nou servei»


Enllaç a la vídeo noticia: http://www.segre.com/index.php?id=995&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=147675

Entrevista a Troballes, empresa de reinseció socio-laboral.

Escrit per:

El programa radiofònic De bat a bat al Bisbat de Lleida entrevista a Albert Puchol i Manolo Díaz, president i gerent respectivament de Troballes empresa de reinserció socio-laboral creada per Càritas Diocesana de Lleida.

(Noticia publicada a la Web del Bisbat de Lleida http://www.bisbatlleida.org/audiovisual/entrevista-a-troballes-empresa-de-reinseci%C3%B3-socio-laboral-11-05-2012)

Per accedir a l’entrevista: https://vimeo.com/41900170

La recogida de ropa de Cáritas beneficia a dos personas al día

Escrit per:

Lleida – Marta Romera 2012-05-11

Unas 667 personas en Lleida se benefician de la ropa donada en los contenedores instalados en toda la ciudad por la entidad solidaria Cáritas. Así lo aseguró ayer Albert Puchol, presidente de la asociación socio laboral Troballes, quien presentó la memoria del año 2011 en las comarcas de Lleida.

Actualmente, 81 poblaciones de las comarcas de Lleida y Huesca tienen, al menos, un contenedor de ropa, sumando un total de 151. Tal y como señalaba la memoria del año pasado, Troballes recolectó un total de 710.068 kilos de ropa de los contenedores. Como consecuencia de esta recogida, se realizó un reparto de 98.089 kilos de ropa.
Estas cifras chocan considerablemente por el aumento que han padecido con respecto años anteriores. Concretamente, en el año 2005 la recogida de ropa supuso un total de 131.301 kilos frente a los 20.307 de reparto a beneficiarios. Estos números muestran que cada vez son más las personas que acuden a Cáritas para volver a usar ropa que otros ya han usado.
La crisis, aseguró Puchol, ha hecho aumentar el número de demandantes, al igual que el número de personas en riesgo de exclusión social que acuden a la asociación para solicitar trabajo.
Troballes es una asociación que tiene como objetivos principales fomentar la actitud social de la ciudadanía, crear puestos de trabajo para los colectivos en riesgo de exclusión social, entrega social de la ropa conseguida en los contenedores, recuperar, reciclar y comercializar.
Una vez Troballes completa el proceso de recogida de ropa de los contenedores, se entrega a las tiendas de Cáritas que venden dichas prendas a precios económicos.
Puchol aseguró que la crisis no ha hecho aumentar de forma descontrolada la afluencia de personas que compran en estas tiendas, pero remarcó que sí ha habido un leve cambio en el perfil de los consumidores. Hace unos años los clientes habituales de estos comercios solidarios eran, mayoritariamente, personas inmigrantes sin recursos económicos. Actualmente, Puchol afirma que un 50 por ciento de los clientes son del país.
El presidente de la asociación anunció que el número de personas que solicitan trabajo en Troballes ha hecho que creen un nuevo servicio más allá del de la recogida de ropa en los contenedores. Este servicio será doméstico y actualmente se están formando seis personas que ocuparán los cargos. Las tareas a desarrollar serán cuidar de personas mayores, atender las labores del hogar u ofrecer servicios de limpieza. Esperan poder incrementar con el paso del tiempo el número de servicios, aunque por ahora solo tienen previsto el doméstico. Los trabajadores de este servicio cobrarán unos 12 euros la hora.
Actualmente la asociación cuenta con 2.290 voluntarios y 574 personas con contrato. Durante el 2011 acompañaron a la inserción laboral a 16 personas y se realizaron 20 contratos. También hay voluntarios de prácticas que ofrecen servicios a la comunidad solidaria.

http://www.lamanyana.es/

La noticia a la web del Bisbat: Presentació de la Memòria 2011 de Troballes

Escrit per:

Avui dia 10 Josep Fernández, secretari de Càritas Diocesana de Lleida, Manolo Díaz i Albert Puchol, gerent i president respectivament de Troballes, han presentat la Memòria de l’any 2011 d’aquesta empresa de reinserció socio-laboral. Troballes a partir de la col•laboració de voluntaris, personal contractat i de la donació de roba, treballa en la inserció socio-laboral de persones a partir de la recuperació, el reciclatge i la reutilització de peces de roba de segona mà. Com a principals dades cal assenyalar prop de 725.000 euros d’ingressos, més de 700.000 kg de roba recollida i més de 61000 peces de roba recuperada. En el balanç social la memòria recull entre altres dades, que han pogut fer 20 contractes d’inserció sociolaboral, que 667 persones de Lleida s’han beneficiat gratuïtament de roba, i altres 131 persones més a Alcarràs. Cal remarcar que com a conseqüència de la crisi actual durant el passat any els clients de les tres botigues de Troballes on es pot adquirir la roba recuperada han estat un 50% de persones nascudes en terres lleidatanes i un altre 50% de nouvingudes. Al mes de juliol s’iniciarà un nou programa anomenat Troballes llar, que oferirà persones preparades per treballar en els serveis de neteja en cases particulars que ho sol•licitin. Les persones interessades poden trucar a 973289074 i consultar www.troballes.org Finalment cal informar que Troballes ha preparat una desfilada de moda amb roba reciclada que serà dijous 24 de maig a les vuit del vespre a la Suda, de la Seu de Lleida.

El delegat de govern de la Generalitat a Lleida visita Troballes

Escrit per:

El dia 9 de maig  el delegat de govern de la Generalitat a Lleida, Sr. Ramon Farré i Roure es va desplaçar a les instal·lacions de Troballes.

El  Sr. Ramon Farré, s’ha interessat per la feina que fem a Troballes.
S’ha mostrat interessat per tot el procés de la roba i també per la feina d’inserció que estem realitzant amb les persones que tenim contractades.

Memòria 2011

Escrit per:

Llegir o baixar document «Memòria 2011«: http://dl.dropbox.com/u/10944989/memoria_2011.pdf

Ignacio Ramonet : «Els mercats, un poder sense societat»

Escrit per:

En el programa Singulars del c33,  el seu director el periodista Jaume Barberà entrevista a Ignacio Ramonet * per fer-nos mes de  «cinc-cèntims» sobre «Els mercats, un poder sense societat».

* Ignacio Ramonet es el director de l’edició espanyola de «Le Monde Diplomatique» i un dels intel·lectuals que expressen amb més contundència que el poder absolut dels mercats està limitant la democràcia.

Programa del C33 – Singulars 01/05/2012 (50.38): Per veure el programa

El dia 17 de maig a les 12 hores els regidors de la Paeria S. Sa. Rafael Peris i S.Sa. Mª Rosa Ball giraran visita a les nostres instal·lacions.

Escrit per:

El dia 9 de maig, a les 9 hores el delegat de govern de la Generalitat a Lleida, Sr. Ramon Farré i Roure,visitarà Troballes.

Escrit per: