Recursos

Arxiu de octubre, 2011


Troballes en la 16a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals).

Escrit per:

Troballes com  empresa federada a la Feicat «Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya» i com a membre de la Cooperativa Roba Amiga ha participat en l’estand de l’Agencia de Residus de Catalunya com un membre més en l’acció per la millora del medi ambient a traves de la recollida de roba, així hem donat  a coneixer als representants dels municipis que han visitat el saló Municipalia, els serveis que oferim les empreses d’inserció sociolaboral i quina es la  tasca que estem realitzant amb les persones en risc d’exclusió social, demanan per part nostra als municipis que ens ajudin  contractant els nostres serveis per tal d’aconseguir millorar les situacions sociolaborals dels seus conciutadans.

La nostra Cooperativa Roba Amiga va participar en la Jornada Tècnica del dia 21 per potenciar els canals i mecanismes de comunicació necessaris per fomentar la compra de productes reciclats i donar a conèixer les experiències dels membres de la xarxa «Compra Reciclat» , tot presentat alguns dels nous productes que s’ofereixen com també experiències de demandants.

Presentació campanya institucional de Càritas a Lleida

Escrit per:

A la sala d’actes de l’Acadèmia de la Mariana, el dia 19 es va presentar la campanya institucional de Càritas Lleida pel període de2011 fins al 2013

El lema que ens presentava el Secretari General de Càritas Lleida, Josep Fernandez és:

Viu senzillament perquè altres,

senzillament puguin viure

Representaciò del Quina tela!

Escrit per:

L’obra representada pels del Xucrut Teatre ens va fer somriure al temps que ens planteja el repte de reflexionar sobre els paradigmes que consumim? i amb els que vivim.
Al acabar l’obra de teatre es va establir un dialeg entre els assistents i els actors on es va parlar de com els presents ens vam veure reflexats per les realitats caricaturitzades, o no tant, a «Quina Tela».

El grup municipal de CiU visita Troballes

Escrit per:

Avui dia 19 hem rebut a les nostres instal·lacions als membres del grup municipal de CiU a la Paeria, amb el seu cap Sr. Joan Ramon Zaballos Rubio que es Regidor Cap de l’Oposiciò.
Han girat visita a les nostres dependencies interessant-se per totes les vessants dels processos que intervenen en totes les  nostres tasques i activitats.
Mes tard hem pogut mantenir una conversa sobre necessitats tant per l’entitat com pel que fa als nostres usuaris, voluntaris, etc. en l’actual moment económic.

Teatre Quina tela! a Lleida

Escrit per:

És la nova obra de Xucrut Teatre, emmarcada en la Campanya Roba Neta.

De la realitat d’un taller de costura a Galícia a l’activitat frenètica d’una botiga. Diferents personatges mostren, en clau d’humor, situacions i rols entorn del consum de roba, intentant reflexionar i desvestir-nos d’inèrcies quotidianes. Som el que vestim? Ens vestim com som? Quina relació tenim amb la roba?

Dia 19 d’Octubre

lloc:  Acadèmia Mariana

al carrer Acadèmia nº 17 (Lleida)

hora: 19 h


Càritas Lleida ja te web !

Escrit per:

Preneu nota de l’adreça de la Web de Càritas Diocesana de Lleida:

www.caritaslleida.net

ROBA AMIGA se presenta en el “Social Investment Day” de Momentum Project

Escrit per:

Cada uno de los nueve proyectos de emprendedores sociales, que participan en la iniciativa MOMENTUM PROJECT organizada por la entidad financiera BBVA y Esade, en colaboración con PwC, han podido exponer sus planes de negocio ante distintos inversores privados.

Durante el acto, Alberto Calvo, director de BBVA Patrimonios España, destacó que la entidad esta promoviendo un vehículo que posibilite inversión de impacto y que combine sostenibilidad económica y creación de valor social, informa Servimedia.

Para ello, pondrá en marcha esta herramienta antes de finales de año, seleccionando los emprendimientos más prometedores que han participado en Momentum Project y financiándolos a través de préstamos participativos a largo plazo, entre 7 u 8 años, con tipos bonificados.

A lo largo de los meses de octubre y noviembre, además de constituir el mencionado vehículo, se firmarán los compromisos de inversión, y procederá a al desembolso durante el mes de diciembre. Los préstamos a emprendedoras y su seguimiento comenzarán fluir a partir de 2012.

El número de personas que se benefician directamente de los nueve proyectos que se han presentado esta mañana es de 504, y su objetivo es duplicar para 2014 el número de los mismos, así como expandir sus negocios. Para poder conseguir estos objetivos requieren un total de 3,9 millones de euros.

Cabe destacar que el 83 por ciento de las personas que trabajan en los emprendimientos sociales pertenecen a una de las categorías de riesgo de exclusión, como inmigrantes en situación de precariedad, mujeres víctimas de violencia doméstica o personas con alguna discapacidad física o intelectual.

El trabajo en red es un aspecto fundamental del éxito del emprendimiento social. Algunos de los proyectos de Momentum Project ya trabajan de media con otras 59 entidades. Es el caso de Roba Amiga (cooperativa dedicada a la recogida de ropa usada), que agrupa 5 empresas de inserción en una cooperativa de segundo grado. Igualmente, Catering Solidario (sociedad que da empleo a mujeres maltratadas) y Sostre Cívic (entidad que ofrece inmuebles económicos) están trabajando conjuntamente para construir viviendas de Modelos de Cooperativas de Uso (MCU) en Sevilla, destinadas a acoger a mujeres víctimas de violencia doméstica.

En el evento, además de los representantes de los distintos emprendimientos e inversores, también estuvieron presentes Angel Cano, consejero delegado del banco; Juan Asúa, director de España y Portugal de la entidad financiera; Gregorio Panadero, director de Comunicación y Marca; Alfred Vernis, director de programas universitarios de Esade; y Toni Ballabriga, director de Responsabilidad Corporativa de BBVA.

Roba Amiga en el projecte MOMENTUM

Escrit per:

Vídeo presentació de Roba Amiga en el projecte MOMENTUM.

Enllaç per veure el vídeo: http://youtu.be/gBBnguHxrGs

Cara a cara: Arcadi Oliveres i Santiago Niño Becerra

Escrit per:

Programa Singulars al Canal 33

Cap a on va tot plegat? Això és el que preguntem als nostres dos convidats, Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres, dos economistes lúcids i rigorosos acostumats a dir les coses pel seu nom. Els demanem, amb la seva capacitat d’anàlisi, que ens ajudin a saber com pot evolucionar la situació en els pròxims mesos.

Per veure el vídeo: http://www.tv3.cat/videos/3709490/Cara-a-cara-Arcadi-Oliveres-i-Santiago-Nino-Becerra