Recursos

Arxiu de septiembre, 2011


Entrevista a Joan Sunyol i Ramon Baró, parlant del nou Consorci per a les persones sense llar.

Escrit per:

Entrevista al voltant de la realitat de les persones que viuen en situació de sense llar a l’ocasió del nou Consorci creat a Lleida per atendre-les millor.

Entrevista (vídeo) :   http://vimeo.com/29519773

Roba Amiga SCCL: Estirar el fil cooperatiu

Escrit per:

La nostra cooperativa ens acaba de fer arribar el document «Roba Amiga SCCL: Estirar el fil cooperatiu», en tres pagines es sintetitzen les raons no tan sols del nostre projecte  ans de la realitat existent darrera del que visualment son els contenidors «taronja».

Document per baixar: Estirar el fil cooperatiu

Conferència: Joan Antoni Melé, sotsdirector general de Triodos Bank, parlarà de l’estalvi responsable i explicarà el model de banca ètica i sostenible

Escrit per:

Benvolguts amics:
Ens plau convidar- vos a la conferència que organitza l’Organització de Veïns del barri de Pardinyes, sota el títol:
Diners i consciència

La conferència anirà a càrrec de Joan Antoni Melé, sotsdirector general de Triodos Bank, on parlarà de l’estalvi responsable i explicarà el model de banca ètica i sostenible que promou Triodos Bank.

Dia i hora: dijous 22 de setembre, 19:30 hores

Lloc: Centre Cívic (c/ Sant Pere Claver 5), Lleida

Preguem feu extensiva aquesta invitació a tots els vostres col·laboradors i amics

ENTRADA LLIURE FINS A COMPLETAR AFORAMENT

El conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder, la Cooperativa Roba Amiga, de la que forma part Troballes, i el grup Inditex signen un protocol per al desenvolupament d’un model de gestió integral dels residus tèxtils generats a Catalunya

Escrit per:

Nota de Premsa

El conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder, la Cooperativa Roba Amiga i el grup Inditex signen un protocol per al desenvolupament d’un model de gestió integral dels residus tèxtils generats a Catalunya de forma eficaç, socialment integradora  i econòmicament rendible

A Catalunya es generen prop de 185.000 t/any de residus tèxtils que representen al voltant del 4% del total de residus municipals generats. D’aquest total, només es recullen selectivament al voltant de 15.000 t/any i d’aquest, se n’aprofita prop del 40% a través de la seva reutilització.

El Programa de Gestió de Residus municipals de Catalunya, pel que fa als residus tèxtils, recull actuacions per a fomentar la recollida selectiva, i posterior reutilització de tèxtils.

L’any 2002 va néixer el Programa Roba Amiga, que va agrupar entitats socials amb l’objetiu de gestionar i comercialitzar roba usada potenciant llocs de treballs de persones en situació d’exclusió social. En l’actualitat, el Programa Roba Amiba aplega 17 entitats, disposa de 25 botigues de venda de roba de segona mà, prop de 1.450 contenidors per a recollir roba repartits en el territori català i dóna feina a 165 persones, 90 d’elles en risc d’exclusió social.

L’esforç del grup Inditex en el projecte és d’especial interès per l’impacte que la seva participació pot tenir en la resta del sector, pel benefici afegit d’exemplificar el compromis per la sostenibilitat des de la vessant econòmica, ambiental i social.

Aquest compromís es concreta en el seu concepte de botiga ecoeficient, que abasta totes las botigues del grup.

El protocol signat avui, pioner a l’estat espanyol, estableix un conjunt d’actuacions per a fomentar la recollida, la reutilització i el reciclatge dels residus tèxtils a Catalunya i, d’aquesta forma, dotar aquesta gestió d’un model sostenible que propiciï l’aprofitament màxim del residu.

Una de les primeres actuacions resultat d’aquest protocol és la signatura, que es formalitza també avui, d’un conveni entre el grup Inditex i la Cooperativa Roba Amiga per impulsar mesures quant a instal.lacions de gestió de residus tèxtils, ampliació de recollida selectiva i creació de llocs de treball afavorint col·lectius d’inserció social, en el qual Inditex col·laborarà econòmicament amb una quantitat de 450.000 € en tres anys.

Atesos els objectius de la iniciativa, cal posar de relleu la importància d’aquesta col·laboració públic-privada en un marc que suposa un pas endavant en l’aplicació voluntària del principi de responsabilitat ampliada del productor, per primera vegada al nostre país.

En aquest sentit, és voluntat de Territori i Sostenibilitat avançar cap a la incorporació de nous agents del sector tèxtil català i de la resta de l’Estat per garantir la millor gestó ambiental dels residus tèxtils, avançant en aquest procés cap a la co-responsabilitat en les etapes posteriors a l’ús de la roba.

13 de setembre de 2011