Recursos

Arxiu de octubre, 2010


Noticies de la Regidoria de Formació i Inserció Sociolaboral

Escrit per:

♥ A petició de la Regidoria de Formació i Inserció Sociolaboral, es va aprovar la constitució dins del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de Lleida d’un equip de treball que inclogui a les entitats que treballen amb els col·lectius en risc d’exclusió social. Aquest grup de treball ha de promoure i executar mesures que afavoreixin la formació ocupacional i la inserció laboral d’acord a les necessitats específiques del col·lectiu pel qual treballen.
♥ REUNIÓ DE L’EQUIP DE TREBALL FORMAT PER LES ENTITATS DEL TERCER SECTOR QUE TREBALLEN AMB COL·LECTIUS EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL

El dijous 28 a les 12:30 a l’IMO, és va reunir l’equip de treball de les entitats del tercer sector que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social a Lleida. El treball per a la inserció i la formació en col·lectius en risc d’exclusió, requereix espais de debat i treball en xarxa entre les diferents entitats implicades. Per això neix aquest equip format per:APRISE Catalunya EI SLL, Associació Antisida de Lleida, ASPID, Associació Reintegra, CICJA, Associació CIVIC- iniciatives socials i d’ocupació, Down Lleida, FEICAT Lleida, Fundació FIAS- Programa aprendre a aprendre, INCORPORA- Fundació la Caixa, Associació PROSEC- promotora social, Associació SHALOM, Associació Salut Mental Ponent i Associació d’Inserció Sociolaboral Troballes.

Justícia i Pau reflexiona sobre un nou model econòmic

Escrit per:

Benvolguts/des,

Les comissions i associacions de Justícia i Pau de les diòcesis de Catalunya, Mallorca i Menorca, reunides en la seva trobada anual de l’any 2010 a la ciutat de Lleida, vam debatre, amb l’ajut d’experts i a la llum del pensament social de l’Església, sobre el model econòmic i social imperant en les darreres dècades, en el marc de l’actual crisi econòmica.

Volem compartir públicament les nostres reflexions amb aquest document que us adjuntem, titulat «Cap a un nou ordre socioeconòmic més just, més cooperatiu i més sostenible».

Justícia i Pau
www.justiciaipau.org
T. 93 317 61 77

Document: Trobada Lleida

Troballes ha participat en la fira d’entitats de lluita contra la pobresa i la fam en el Solidarium 2010

Escrit per:

Troballes ha estat a la Fira Solidarium com empresa que fa realitat, en el dia a dia, la seva lluita contra la pobresa i la fam.

Varem poder fer pales a tots els visitants els mètodes emprats per tal d’aconseguir la inserció socio laboral de les persones que acullim en el nostre projecte.
Aconseguírem despertar l’interès dels qui van passar pel nostre estatge explicant-los-hi els punts dels nostres objectius, creació de llocs de treball, inserció, inclusió en el mercat laboral…
Va estar molt apreciada pels pares i mares que ens van visitar amb els seus fills, la tasca de Troballes en l’activitat en els camps de la sensibilització, l’educació i cura mediambiental.
Moltes preguntes ens van adreçar per coneixer com poder col·laborar amb l’entrega de roba, llocs, servei de recollida…
Una experiencia molt reixida que ens fa començar a preparar la presencia de troballes a la fira de l’any vinent que tindra com a nota dominant «el Voluntariat»

Agrair a les persones voluntaries que van ajudar a cobrir l’horari d’estada a la fira.

10 anys de RECIBAIX, EI, SL i noticia a la CONTRAPORTADA de EL PERIÓDICO

Escrit per:

Bona tarda a tothom

aquest matí hem gaudit de la Jornada de celebració dels 10 anys de RECIBAIX, EI, SL, amb la presentació del llibre i vídeo: «Recibaix EI, Persones a Cornellà», i també hems aixequem llegint aquesta noticia a la CONTRAPORTADA de EL PERIÓDICO, on les companyes de SALTA EI, SL i de la seva promotora, Fundació ARED, demostren ser veritables palanques de canvi i de generació d’oportunitats per una vida més digna.

És un plaer poder compartir aquestes noticies, com veritables exemples de les bones pràctiques que generem a la nostre acció quotidiana i diària.

La creació d’oportunitats d’inserir-se al mercat de treball i a la ciutadania activa de les persones, conveïns i conveïnes nostres, amb més dificultats i en situació de risc d’exclusió social és la finalitat social de les empreses d’inserció.

Aquestes bones pràctiques, i les desenvolupades per les 49 empreses d’inserció que treballem actualment a Catalunya, són un veritable exemple i una constatació contundent, que hi ha altres maneres de fer empresa, de fer economia, de fer uns territoris socialment responsables

Una salutació cordial i seguim a la bona direcció

--
Víctor M. López González
Vicepresident Executiu
FEICAT -Empreses d'Inserció de Catalunya
Plaça. Bonsuccés, 7, entr.8a.
08001 - Barcelona
telf: 93 317 37 99
fax: 93 412 00 36
vlopez@feicat.cat

www.feicat.cat

Per llegir Document:  Contraportada de “EL PERIODICO”

CONFEDERACIÓN DE CÁRITAS

Escrit per:

En el siguiente documento (ver enlace) tratamos de hacer una valoración de las implicaciones que pueda tener la nueva reforma laboral en los procesos de inclusión social y laboral de los colectivos más desfavorecidos.
Son múltiples los juicios de valor que se han hecho sobre dicha reforma y desde muy diversos puntos de vista: sindicatos, partidos políticos, instancias universitarias, plataformas sociales, medios de comunicación, etc.
Desde la Confederación de Cáritas queremos aportar la especificidad de nuestra mirada, fundamentada en gran medida en el contacto cotidiano con las personas más desfavorecidas en los servicios de acogida y en los programas de empleo de las Cáritas Diocesanas y Cáritas Parroquiales.

Document:   «Valoración Reforma Laboral«.

Inici d’un nou projecte: DIDO (Dispositiu igualtat d’oportunitats.)

Escrit per:

El vint de setembre es va posar en marxa el curs de bugaderia, tractament de roba i planxa, del projecte dispositiu d’igualtat d’oportunitats DIDO, amb dotze alumnes i la contractació a través de plans d’ocupació del projecte impuls del Departament de Treball i Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest Projecte DIDO és fruit de la col•laboració de quatre entitats de Lleida (Fundació Sant Ignasi–Arrels, CIJCA, Càritas Diocesana de Lleida i L’Associació Troballes).
La finalitat d’aquest projecte és poder realitzar en una mateixa entitat tot l’itinerari soci-laboral de cadascun dels participants, fins a poder crear empresa pròpia i per part del projecte DIDO, l’acompanyament de la dita empresa.

Esperem molt d’èxit en aquesta iniciativa.

Lleida, octubre 2010.

Document de la fadei sobre les empreses inserció

Escrit per:

Informe avance MS 2009

Visita de les treballadores socials de Democràcia i Casc Antic de Lleida

Escrit per:

Avui Troballes a tingut l’agradable visita de les treballadores socials dels serveis de Democràcia i Casc Antic de l’Ajuntament de Lleida.

Han realitzat una visita a les instal·lacions i desprès hem pogut parlar sobre el projecte Troballes i la tasca que està realitzant en aquestes instal·lacions cedides per l’Ajuntament de Lleida.

Gràcies per estar amb nosaltres aquest matí.