Recursos

Arxiu de ‘Oferta de serveis’


Compartim el viatge amb “Createam”.

Escrit per:  /  Tags: , ,

Compartim el viatge amb “Createam”.

El passat dia 9 de gener 2019 en la botiga Fil Per Randa, la Fundació Jaume Rubió i Rubió ha començat un nou projecte «Createam».

La seva finalitat és posar en contacte a voluntàries i persones nouvingudes i que han participat en el curs de costura «Fils per la inserció» a compartir tècniques tèxtils per la realització de roba, així les voluntàries ensenyaran a fer llana, ganxet, brodar, etc.

També les alumnes podran ensenyar mètodes de com en els seus països d’origen realitzen feines per vestir-se i de quines són els seus costums, aquesta és una manera de compartir, de conèixer-nos i de compartir el viatge junts.

IMG-20190109-WA0018 IMG-20190109-WA0019

NOU PROJECTE: Troballes LLAR

Escrit per:

REGULARITZACIÓ LABORAL DE LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE LA LLAR QUE FAN FEINES EN CASES PARTICULARS

Benvinguts/des,

Us volem informar del canvi de legislació que afecta als treballadors de la llar. Si teniu cap persona que us ajuda a casa vostra en les feines pròpies de la llar (neteja, cura de persones grans, …), cal que tingueu en compte que la nova normativa laboral obliga regularitzar la situació contractual a partir de l’1 de gener de 2012.

Si necessiteu assessorament o suport per regularitzar aquesta situació laboral o bé desitgeu que algú us ofereixi personal ja regularitzat us informem que Càritas Diocesana, per mitjà de l’empresa d’inserció sociolaboral Troballes, posa en marxa el projecte TROBALLES LLAR.

Aquest projecte us pot ajudar de la manera següent:

1. Us ofereix assessorament per regularitzar laboralment la persona que ja us està fent aquestes feines a casa vostra.

2. Us ofereix persones de plena confiança, sota la supervisió de Càritas – Troballes, totalment regularitzades, que us poden fer els serveis de: neteja, acompanyament, suport a persones malaltes o impedides, petits arranjaments, bugaderia, i altres serveis que s’aniran afegint més endavant.

3. Us ofereix, en el cas de persones que ja complexin els criteris, suport social, tramitació d’ajuts i millora d’accessibilitat en les dependències de la pròpia llar gràcies als programes socials de Càritas Diocesana.

Si hi esteu interessats/des cal que truqueu al telèfon 973289074 i pregunteu per l’Antonio Mauri, manifesteu què us interessa: tipus de servei, horari, etc. i més endavant un tècnic de Troballes contactarà amb vosaltres per fer el seguiment del tema i les gestions oportunes.

És una bona oportunitat per poder regularitzar la situació de tantes persones que estan fent feines a la llar i no tenen reconeguts els drets laborals ni les cobertures econòmiques per malaltia, jubilació, vacances, …

Ara és doncs el moment de col·laborar per ajudar a aquest col·lectiu, la majoria dones, que des de fa molts anys Càritas ja intenta millorar la seva situació.

Gràcies,

Ramón Baró Cerqueda ( Director de Càritas) – Albert Puchol Cortés (President de l’Associació Troballes)

Lleida, 10 de desembre 2011

2011: Any Europeu del Voluntariat (Càritas)

Escrit per:

La Unió Europea va declarar el 2011 com a Any Europeu del Voluntariat, sota el lema “Fes-te voluntari, marca la diferència!”. Una diferència que ja marquen més de 100 milions d’europeus i més de 600.000 catalans que estan compromesos amb activitats de voluntariat i experiències solidàries per millorar la societat.

Càritas, 3 feb. 11

A Càritas, molts dels projectes socials que s’ofereixen a les persones que viuen situacions de dificultat es desenvolupen gràcies al compromís i la dedicació del voluntariat. Actualment, a les diòcesis de Catalunya, Càritas compta amb la col·laboració de milers de voluntàries i voluntaris que desitgen viure d’acord a una acció basada en la solidaritat amb els més febles i el diàleg fratern.

Entre els objectius marcats per a aquest any, destaquen:

  • Afavorir la col·laboració de tots els agents socials implicats, incloent les institucions educatives, empreses i els mitjans de comunicació.
  • Potenciar la formació i el reconeixement social de l’activitat voluntària per incentivar la promoció del voluntariat, especialment, entre els joves.

Per això, Càritas espera que l’Any Europeu del Voluntariat contribueixi a difondre, encara més, els valors de participació i solidaritat en un moment especialment dur per la crisi econòmica.

Inici d’un nou projecte: DIDO (Dispositiu igualtat d’oportunitats.)

Escrit per:

El vint de setembre es va posar en marxa el curs de bugaderia, tractament de roba i planxa, del projecte dispositiu d’igualtat d’oportunitats DIDO, amb dotze alumnes i la contractació a través de plans d’ocupació del projecte impuls del Departament de Treball i Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest Projecte DIDO és fruit de la col•laboració de quatre entitats de Lleida (Fundació Sant Ignasi–Arrels, CIJCA, Càritas Diocesana de Lleida i L’Associació Troballes).
La finalitat d’aquest projecte és poder realitzar en una mateixa entitat tot l’itinerari soci-laboral de cadascun dels participants, fins a poder crear empresa pròpia i per part del projecte DIDO, l’acompanyament de la dita empresa.

Esperem molt d’èxit en aquesta iniciativa.

Lleida, octubre 2010.

Nova activitat en Troballes

Escrit per:

Per gaudir d’aquest servei:

1.- S’ha de tenir al menys 20 quilos de roba (dos bosses industrials de roba plena).

2.- El servei te un cost de 3€

3.- Trucar per quedar.

Veure el cartell.

recollida de roba0001

Necessitem voluntàries i voluntaris

Escrit per:

Per realitzar feines en l’oficina, dos dies a la setmana 3 hores cada dia.

Per portar la furgoneta per les tardes.

Per posar preus a la roba.