Recursos

Arxiu de ‘Sense categoria’


Reobertura de la Botiga Social

Escrit per:

El dia 18 de gener va reobrir la botiga social amb una neteja de imatge. Les obres executades gràcies a la subvenció d’Inditex MODA RE durant el mes desembre e inicis de gener, han permès fer guanyar 30 metros quadrats a la botiga.

No solament s’ha guanyat espai, sinó que s’ha pintant de nou tota la botiga associant-la als colors corporatius del projecte comú de MODA RE. A més, la distribució interna també s’ha millorat, traslladant el vestidor a la zona nova ampliada i col·locant una vidriera amb vistes a l’exterior.

Recordar que el horari de obertura de la botiga social es de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i el dimarts i dijous de 17 a 19 hores.

Agraïment de final d’any

Escrit per:

Acaba un 2020 complicat en què des de Troballes fem un agraïment a dos dels principals finançadors que tenim, Inditex i el fons Social Europeu (POISES), per la seva col·laboració que ens ha permès dur a terme diferents línies de treball.

Gràcies a la subvenció del programa Inditex – Cáritas Española: “empleo en igualdad de oportunidades”, hem pogut crear un nou lloc de treball i adquirir una furgoneta, que s’ha destinat al nostre projecte de Troballes Llar. En aquest context, el finançament ens ha permès realitzar un nou contracte d’inserció, donar a conèixer els projectes de Troballes Llar i Bugaderia i reforçar la recollida de roba per tot el territori. Per la seva part el finançament dels Fons Social Europeu ens ha permès seguir una lineal de continuïtat de la qual se’n beneficien directament 5 contractes d’inserció i el nostre tècnic de producció.

 

Unipreus fa més fàcil l’hivern als infants

Escrit per:

El dia 16 de novembre, l’empresa Unipreus S.L va fer una donació a Toballes E.I. En concret, es tractava de roba de primera necessitat per a infants. L’arribada imminent de l’hivern és un moment clau per al projecte de donació de roba que Troballes executa conjuntament amb Càritas Diocesana de Lleida. Amb aquesta donació de sabates, guants, bufandes i barrets per a infants que ha realitzat Unipreus un gran nombre de famílies de la ciutat podran accedir a un tipus de roba que escasseja més en les donacions de la ciutadania rebudes a l’entitat Troballes. Per tant mostrem el nostre agraïment públic a Unipreus pel seu gest de responsabilitat social corporativa i animem a més empreses de territori a afegir-se a aquests tipus d’iniciatives socials.

Atorgada la subvenció INDITEX-MODA RE 

Escrit per:

Per aquest exercici de 2020 uns dels objectius marcats per la empresa Troballes era la reforma de la nostra botiga més emblemàtica, la botiga social, situada al Carrer del Sant Crist, número 2 de Lleida.

Gràcies al finançament d’Inditex destinat als projectes de MODA-RE, podrem a finals d’any i aprofitant el tancament nadalenc, realitzar una reforma que augmenti en 30 els metres quadrats de la botiga a més de realitza una distribució interna de l’espai i un toc de pintura nou associats als colors corporatiu de MODA-RE.

A més dintre de la subvenció existeix una partida pressupostaria destinada al manteniment dels contenidors de recollida de roba distribuïts per tota la Diòcesi que conjuntament amb el finançament del Fons social Europeu (POISES) permet la continuïtat del projecte social de Troballes.

Aconsegueix 3 euros de regal a les nostres botigues

Escrit per:

Fins al 30 de setembre, totes les persones que s’acostin a les botigues de Troballes de la ciutat de Lleida, tant a la del carrer del Bisbe, 2 com a la de Príncep de Viana, 78, podran bescanviar un xec regal de 3 euros per a cada compra igual o superior a 30 euros. El descompte es podrà fer servir tant per a l’adquisició de roba com de calçat i complements. Aquesta iniciativa, que rep el suport del Fons Social Europeu, vol agrair en aquesta àpoca de crisi la fidelitat de la clientela habitual i potenciar que tot tipus de públic s’acosti a les nostre botigues.

Al llarg de tot el període d’excepcionalitat, des de Troballes s’ha seguit amb l’activitat amb els protocols sanitaris establerts, oferint els serveis mínims en bugaderia, recollida i donació de roba. Ara, una vegada podem a tornar a obrir al públic les botigues, toca també recompensar a totes aquelles persones que estan passant moments de dificultat i, per això, una forma de seguir al seu costat és oferint aquest xec regal, ja disponible i podent-lo utilitzar fins al 30 de setembre.

 

Reobre la botiga de Troballes del carrer del Bisbe

Escrit per:

Aquesta setmana s’ha reobert la botiga Troballes-Roba Amiga situada al carrer del Bisbe número 2 de Lleida. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i dissabtes de 10 a 14.00 hores. A l’establiment únicament hi podran coincidir dues persones que vinguin de l’exterior, que rebran atenció individualitzada per part d’empleats i empleades de la botiga, i els emprovadors no estaran actius. L’entitat segueix tots els protocols de desinfecció de la roba i mesures d’higiene que exigeixen les administracions.

Durant el període d’excepcionalitat, Troballes no ha aturat la totalitat de la seva activitat i ha seguit oferint els serveis mínims en bugaderia, recollida i donació de roba. Com sempre, l’entitat s’ha mantingut al costat de les persones i dels col·lectius més vulnerables, realitzant esforços per ajudar a la ciutadania, com la donació realitzada el passat 23 de març de 1.000 guants, 50 pantalons d’un sol ús i 50 bates a l’hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Us informarem de possibles novetats segons evolucioni la situació sanitària.

Troballes davant el Coronavirus

Escrit per:

Davant la situació d’excepcionalitat en la qual ens trobem a causa del COVID-19, Troballes tancarà les seves portes al públic però no aturarà la totalitat de la seva activitat. Aquests dies seguirem en serveis mínims en bugaderia, recollida i donació de roba.

En el cas de la bugaderia complirem, o inclús augmentarem, la nostra col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida per cobrir les necessitats bàsiques d’higiene per les persones participants en el PLA IGLÚ, higiene totalment fonamental per evitar la propagació del nou virus. Així mateix, de la mà de Càritas Diocesana de Lleida donarem cobertura als casos de necessitats més extrems referents a la donació de roba per a famílies vulnerables o persones que ho necessitin.

Per últim mantindrem un servei mínim de recollida de roba per tota la Diòcesis de Lleida, tal com va anunciar el director de Càritas Diocesà de Lleida, Rafael Allepuz, demanem a la societat que no dipositi roba durant aquest estat d’alarma en el que ens trobem, ja que la salut dels nostres treballadors sempre serà prioritzada. La situació actual ens exigeix realitzar uns serveis mínims, si realitzem donacions amb normalitat, haurem d’augmentar les hores d’activitat, cosa gens recomanable actualment. Tot i això, informem que tot el nostre personal ha estat informat de les mesures de seguretat que ha d’adoptar per fer front al COVID-19, i a la vegada tothom disposa de l’equipament bàsic necessari per evitar riscos de contagi.

Troballes, com sempre, estarà al costat dels més necessitats i realitzarem els esforços necessaris per ajudar a la ciutadania, com la donació realitzada el passat dilluns 23 de març de 1.000 guants, 50 pantalons d’un sol ús i 50 bates a l’hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Si tens alguna consulta o dubte pots trobar-nos de dilluns a divendres de 09h a 14h al telèfon 973 28 90 74. Esperem que tots puguem retornar a la normalitat el més aviat possible, fins aleshores #QuedatACasa.

Dia 7 d’octubre 2019 «Jornada per un treball decent»

Escrit per:

Creació del treball decent en Càritas Diocesana de Lleida.

Des de Troballes em porta a escriure sobre el #TreballDecent, em porta a recordar principis que,  amb tota probabilitat, subscriuríem i que hem oblidat o no els volem tenir en compte.

El treball és un dret, on a més a més podem expressar allò què som, alhora que ens porta a formar part de la vida social participant d’ella. Es quelcom constitutiu de la persona, de la família i de la societat. En definitiva, el treball, ens porta a sentir-nos persones, realitzades com a tals, dignes.

La realitat al nostre voltant, ens recorda que estem immersos en una crisi econòmica. Es a dir el model econòmic que   venim desenvolupant no funciona. Almenys no ho fa per una part molt important de la població que n’ha quedat exclosa. Un model de creixement només basat en l’especulació, el benefici, on no hi ha un sistema de distribució de la riquesa i davant d’un repte mediambiental de grans dimensions que posa en perill el planeta i la seva subsistència futura.

 Davant d’aquesta situació Càritas Diocesana de Lleida no vol restar impassible.

A través de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, porta a terme el seu programa laboral. Es tracta d’un més dels programes de la entitat, on es desenvolupen accions d’acollida laboral, de formació, d’inserció al món del treball, …

Dins d’aquest programa laboral, es va veure la necessitat d’impulsar una acció que permetés poder accedir a llocs de treball persones que ho tenen més difícil. Fruit d’aquesta necessitat va néixer el projecte Troballes, una proposta per arribar al món del treball.

Les empreses d’inserció son un pont entre elles i l’empresa ordinària. Es tracta, mitjançant el procés d’inserció, de preparar el millor possible a cada persona, per que pugui accedir al mercat ordinari.

I per què el cognom d’inserció?. Aquest dona resposta a una de les preocupacions que es tenien alhora de pensar en aquest projecte.

Sabem que, difícilment, les persones que ens demanen ajut poden accedir a l’empresa ordinària sense més:  els hi manquen hàbits, falta d’experiència laboral, formació, …

La figura d’empresa d’inserció, podia respondre a aquesta preocupació des del moment que el seu objectiu, la seva estructuració i les seves obligacions pretenen respondre a la necessitat d’ajudar persones a inserir-se en el mon laboral ordinari. Cal tenir present que les empreses d’inserció tenen en les seves plantilles, les figures d’insertor/a laboral i d’acompanyament en la producció.

Es tracta d’un projecte exigent, on volem que hi siguin present les bones practiques i sense oblidar els reptes.

Es fa difícil oblidar expressions que manifesten les persones que passen pel projecte de Troballes:

-L’alegria de trobar feina,

-Gaudir en alguns casos d’un primer treball,

-Descobrir la necessitat de formar-se,

-… un lloc de treball agradable on em puc guanyar la vida

-… però sobretot, he recuperat l’autoestima

-La dignitat, …  ens la dona el treball

Com societat, no ens podem permetre desistir de reivindicar un treball digne i estable que contribueixi positivament en el desenvolupament de la persona. Les administracions, tampoc ho haurien de fer alhora de desenvolupar les seves polítiques.

Josep Fernàndez Puigpelat

Gerent de Troballes E.I.

1è de Maig

Escrit per:

L’ACO conjuntament amb la Fundació Jaume Rubió i Rubió i la Delegació de Pastoral Obrera, celebrent el Primer de Maig en la Parroquia de Santa Maria Magdalena amb un Eucaristia a les 10 hores.

Tot dintre de la campanya per un treball digne

CARTELL 1 DE MAIG 2019

Vols treballar en el sector del Treball a la Llar

Escrit per:

Captació Treball Llar1

Campanya de Troballes EI «DONAN’S LA ROB@»

Escrit per:

Campanya de Troballes EI «DÓNA’NS LA ROB@»
El passat dilluns dia 3 de setembre 2018, Troballes Empresa d’Inserció, va començar de nou la seva campanya «Dóna’ns la rob@» que consisteix a posar una gàbia amb la informació de la tasca que està realitzant amb la roba i facilitar als ciutadans de fer la seva donació de roba que ja no utilitza i que molesta en l’armari i aproximar el punt de recollida al ciutadà.
Aquesta vegada comencem amb el Club Tennis Urgell, gràcies per la vostra sensibilitat amb les persones més necessitades que atén Càritas Diocesana de Lleida.
Esperem de poder recollir molta roba per poder realitzar la nostra tasca d’ajudar a les persones a integrar-se en el món laboral i d’aquesta manera lluitar contra la pobresa.

Carrefour Lleida coopera amb Càritas Diocesana de Lleida a través de Troballes EI SLU

Escrit per:  /  Tags: , ,

Carrefour Lleida coopera amb Càritas Diocesana de Lleida a través de Troballes EI SLU
Dins del projecte tèxtil que impulsa Càritas Espanyola «Moda RE» i en el que hi participa Càritas Diocesana de Lleida, s’ha signat un conveni de col·laboració entre Carrefour i Càritas Espanyola.
A més a més d’aquest conveni marc, està prevista la signatura d’altres específics en funció dels programes i iniciatives que es decideixin recolzar.
Una primera concreció d’aquesta voluntat de col·laboració, és la col·locació de contenidors de recollida de roba als pàrquings dels centres comercials de Carrefour. A Lleida, ja està operatiu des de mig juliol 2018.
Ens felicitem per la iniciativa: tot plegat, un pas més, per millorar les condicions de vida de les persones més empobrides i excloses.
«La teva roba crea llocs de treball»
Gràcies a tots pel vostre suport
Troballes Empresa d’Inserció

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Troballes compra una nova furgoneta.

Escrit per:  /  Tags: , ,

Troballes Empresa d’Inserció sempre està buscant la manera de millora el servei que presta a la ciutadania de Lleida en la recollida de roba.
Per aquest motiu ha comprat una nova furgoneta per millorar el servei de recollida de roba a domicili per realitzar un servei de qualitat i d’efectivitat.
Esperem que cada dia sigueu més les persones que vulgueu col·laborar amb nosaltres i d’aquesta manera donem oportunitats a les insercions laborals i al medi ambient.
Aquí teniu unes fotos de la nova furgoneta recullin la roba.
IMG_20180727_113142 IMG_20180727_113150 IMG_20180727_113152

 

Curs de neteja i treball a la llar

Escrit per:  /  Tags:

Aquest setembre de 2018, la Fundació Jaume Rubió i Rubió organitza un curs de neteja i teball a la llar de 275 hores, amb practiques incloses, amb la possibilitat de contracte.

Per més informació i inscripcions a Plaça Sant Josep,2 de Lleida, Seu de Càritas Diocesana de Lleida.curs neteja i treball curso limpieza y trabajo

Recta final per entregar els treballs pel Premi Jaume Rubió i Rubió.

Escrit per:  /  Tags: ,

Recta final per entregar els treballs pel Premi Jaume Rubió i Rubió.

Us recordem que fins al 30 de juliol teniu temps d’entregar el vostre treball de fi de grau per participar en el premi Jaume Rubió i Rubió. Aquest guardó premia els treballs destinats a la investigació sobre la situació del treball a les nostres contrades o la situació de persones amb dificultats per trobar feina.

Els treballs s’han d’entregar a la seu de Càritas Diocesana de Lleida abans del dia 30 de juliol de 2018.

premi 1

Publicada Memòria 2017

Escrit per:

Podeu consultar la Memòria 2017 a l’apartat de Troballes – Memòria anual

També amb aquest enllaç: Memòria 2017

 

Prop d’un centenar de persones ateses per la Fundació Jaume Rubió i Rubió troben feina l’any 2017

Escrit per:  /  Tags: , , ,

Prop d’un centenar de persones ateses per la Fundació Jaume Rubió i Rubió troben feina l’any 2017

Amb motiu de la festa d’1 de maig, Troballes i

Un total de 98 participants en els programes d’inserció laboral de la Fundació Jaume Rubió i Rubió van trobar feina l’any passat. La Fundació Jaume Rubió i Rubió (FJRR), des del programa d’Acollida Laboral, i a partir del desenvolupament d’itineraris personalitzats per a la inserció, persegueix l’objectiu de millorar el nivell d’ocupabilitat i augmentar les possibilitats d’inserció laboral i manteniment d’un lloc de treball.

Per la seva banda, Troballes, l’empresa d’inserció de FJRR va incorporar l’any passat a 11 persones en alguna de les seves tres línies d’activitat: ‘Moda Re’- (tèxtil), Troballes Llar (neteja i bugaderia) i Missatgeria amb Cor (creada a principis de 2018).

La FJRR ha atès 485 persones i prop de la meitat ja s’atenien l’any anterior el que evidencia certa cronificació, així com que la lenta recuperació del mercat de treball encara no reverteix en una generació d’ocupació estable i de qualitat.

Pel que fa al perfil d’aquestes persones ateses, l’entitat detecta que aquest es caracteritza per ser el d’una dona, d’origen immigrant i major de 35, amb especial incidència d’aquelles persones que superen la franja d’edat de 45 anys. Aquest és el rostre dels que sofreix més intensament la precarietat laboral.

Aquest any l’entitat ha apostat per desenvolupar una acció formativa pròpia en el sector tèxtil amb el curs ‘Fils per a la Inserció’. Es tracta d’un curs ocupacional, amb la col·laboració de Troballes, en el que hi han participat 9 persones i del que ja s’està duent a terme la segona edició i està prevista una tercera al setembre.

En l’àmbit de la prospecció laboral s’han fet 72 nous contactes amb empreses del territori, especialment agrícola, el que ha permès a l’entitat gestionar un total de 57 ofertes laborals.

En relació a l’empresa d’inserció, Troballes, dintre del seu programa ‘Moda Re– ‘, va recollir l’any passat 548.580 quilos de roba, una xifra lleugerament inferior a l’any anterior (555.573 quilos). La major part d’aquesta roba va ser recollida en els 121 contenidors que té l’entitat a la diòcesi. Precisament, als mesos vinents es renovaran un part d’aquests contenidors dins del projecte de ‘Moda Re-‘. Es tracta d’un projecte de reciclat tèxtil amb criteris ètics que compta a tot l’Estat amb 3.800 punts de recollida de roba usada, tres plantes de gestió integral amb tecnologia de darrera generació a València, Barcelona i Bilbao, així com 80 punts de venda. A la iniciativa ja participen un total de 28 Càritas diocesanes.

A la vegada, la Botiga Social de Càritas va repartir 7.656 peces de roba a 512 famílies. Cal recordar que Troballes té cinc botigues a la Diòcesi de Lleida, quatre a Lleida i una a Alcarràs.

Bankia en Acción col·labora amb el servei d’Acollida Laboral de la Fundació Jaume Rubió i Rubió

Escrit per:  /  Tags: , ,

Bankia en Acción col·labora amb el servei d’Acollida Laboral de la Fundació Jaume Rubió i Rubió

Bankia en Acción ha contribuït, durant l’any 2017, al desenvolupament del servei d’Acollida Laboral de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, el programa d’ocupació de Càritas Diocesana de Lleida.

El Servei d’Acollida Laboral de la Fundació Rubió i Rubió pretén millorar l’ocupabilitat i les opcions d’inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social. En aquesta tasca, l’any 2017, la Fundació Rubió i Rubió ha atès a 232 nous usuaris, que s’han beneficiat d’aquest servei i han iniciat un itinerari personalitzat per a la inserció. Cal destacar, que el col·lectiu femení ha estat majoritari, amb 154 dones.

En el marc del programa d’Acollida Laboral, i de forma paral·lela als itineraris personalitzats d’inserció, es duen a terme també accions formatives, per a la millora i desenvolupament de competències bàsiques, transversals i ocupacionals. L’any 2017, destaca la realització de dos cursos en dos àmbits ocupacionals diferents: atenció a domicilis i neteja; i costura.

Finalment, la convocatòria de Bankia en Acción ha contribuït també a què des del servei Acollida Laboral es duguin a terme accions de prospecció empresarial, el que facilita la difusió de la tasca realitzada pel programa entre el teixit empresarial local. A la vegada, possibilita la gestió d’ofertes laborals, i poder intermediar amb els participants que s’atenen.

IMG_20180305_131922

Troballes instal·la una gàbia de recollida de roba de segona mà al Club Natació Lleida

Escrit per:  /  Tags: , , , ,

Troballes instal·la una gàbia de recollida de roba de segona mà al Club Natació Lleida

El Club Natació Lleida ha signat un conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Lleida que permetrà a Troballes, l’empresa de reinserció laboral de Càritas, instal·la a la recepció d’aquest club esportiu gàbies per la recollida de roba de segona mà. Aquesta roba anirà destinada al programa d’ocupació que realitza la Fundació Jaume Rubió i Rubió, a través de Troballes, que té com a finalitat la inserció laboral de persones amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral.

Càritas Diocesana de Lleida vol agrair al Club Natació Lleida per la seva disponibilitat. Aquestes gàbies facilitaran la integració laboral de persones que es troben en situació de «descarte» com diu el Papa Francesc. Càritas i la Fundació Rubió i Rubió, a través de Troballes, lluita per millorar les condicions d’accés al treball, ja que això significa en la persona dignitat i oportunitat de desenvolupar l’ésser que Déu ens ha donat.

20180406_170142 20180406_170147

Donem vida a la joguina: una recollida de derbi amb Troballes E.I.

Escrit per:

Donem vida a la joguina: una recollida de derbi

El pavelló Barris Nord va acollir el passat diumenge 7 de gener la recollida de joguines noves i de segona mà que portava per nom “Donem vida a la joguina”, en el marc del primer Memorial Solidari Marc Retamero, jove periodista lleidatà a qui es recordava un any després que ens hagués deixat. La iniciativa, impulsada per la penya Bàsquet JCI amb Càritas Diocesana de Lleida, el Força Lleida i Troballes E.I., va tenir lloc durant el partit que enfrontava els de la Terra Ferma amb el Manresa que va omplir el pavelló de gom a gom.

La campanya va habilitar un espai on tothom qui volgués podia portar la seva joguina i a canvi se li donava una entrada per a veure el derbi. A la mitja part que separava els dos darrers quarts, va tenir lloc la pluja de peluixos, en què totes les persones que n’havien dut un podien llençar-lo a les dianes situades a la pista i que després se sumaria a la resta de joguets.

La recollida va ser tot un èxit i s’espera poder fer arribar moltes joguines als infants, també durant la resta de l’any, fora del període de festes i Reis Mags.

IMG-20180108-WA0007IMG-20180108-WA0005DSC_6517DSC_6526DSC_6518